Hemmagjorda müslibars

Hemmagjorda müslibars är ett perfekt mellanmål som du enkelt lagar med müsli, dadlar för sötma och kokosolja för konsistens. Mixa ihop alla ingredienser, pressa ut i en form till önskad tjocklek och låt massan stelna i kylen.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stHur länge håller dessa om man vill spara dom och hur förvara dom bäst?
Malte
Hej Malte! Dom håller i flera veckor. Du kan se om det blir lagom konsistens i rumstemperatur eller om dom blir bättre i kylen. Dom kan förvaras i vilket som, bara en fråga om vad man gillar. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har gjort dessa några gånger nu. Ibland blir de bra, ibland håller de ihop jättedåligt och det blir nästan bara smul av alltihop. Hur kan man göra för att de ska hålla ihop bättre?
Torun
Hej Torun! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr svårt att veta varför det inte alltid blir bra för dig. Det vi kan tipsa om att verkligen trycka till/pressa massan hårt så att det blir kompakt och därmed lättare att skära. Hälsningar Elina
ICA-köket
Går bra att använda rapsolja istället för kokosolja.
Therese
Hej Therese! Vi har inte provat men det går nog. Häll inte i all rapsolja på en gång utan häll lite i taget till en bra konsistens. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det. Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man använda något annat istället för kokosolja? Honung, sirap eller olivolja? Går det också att skippa dadlarna?
Rebecca chiara
Använde en granola som innehåller 464kcal/100g och dubblade satsen. Skar upp 18 bars och räknade till ca 163 kcal per bar. Kalorisnålt, nyttigt och supergott!
Elin
Kan man använda något annat istället för kokosolja? Honung, sirap eller olivolja? Går det också att skippa dadlarna?
Maria-laura
goda och simpelt men tillsatte dock lite honung för de skulle sitta ihop bättre.
Fatemeh
behöver de vara i kylen helatiden?
Daniel
Hej Daniel! Müslibarsen behöver stelna i kylen. När du har skurit upp dom i bitar så ska de förvaras i kylen eller i frysen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Om man inte har kokosolja. Vad kan man använda?
Isabelle
Kan man använda färska dadlar
Lena
Hej Lena! Ja, det går bra med färska dadlar också. Skulle smeten bli för lös så ha bara i lite med müsli. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket