Hemmagjorda müslibars

Betyg 4.2 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Hemmagjorda müslibars

Hemmagjorda müslibars är ett perfekt mellanmål som du enkelt lagar med müsli, dadlar för sötma och kokosolja för konsistens. Mixa ihop alla ingredienser, pressa ut i en form till önskad tjocklek och låt massan stelna i kylen.

Hemmagjorda müslibars

Ingredienser

4 st
3 dl müsli (gärna fruktmüsli)
125 g urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
ev 50 g smält mörk choklad (att ringla över)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hur länge håller dessa om man vill spara dom och hur förvara dom bäst?

    Malte

    Hej Malte! Dom håller i flera veckor. Du kan se om det blir lagom konsistens i rumstemperatur eller om dom blir bättre i kylen. Dom kan förvaras i vilket som, bara en fråga om vad man gillar. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har gjort dessa några gånger nu. Ibland blir de bra, ibland håller de ihop jättedåligt och det blir nästan bara smul av alltihop. Hur kan man göra för att de ska hålla ihop bättre?

    Torun

    Hej Torun! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr svårt att veta varför det inte alltid blir bra för dig. Det vi kan tipsa om att verkligen trycka till/pressa massan hårt så att det blir kompakt och därmed lättare att skära. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Går bra att använda rapsolja istället för kokosolja.

    Therese

    Hej Therese! Vi har inte provat men det går nog. Häll inte i all rapsolja på en gång utan häll lite i taget till en bra konsistens. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det. Lycka till! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man använda något annat istället för kokosolja? Honung, sirap eller olivolja? Går det också att skippa dadlarna?

    Rebecca chiara

  • Använde en granola som innehåller 464kcal/100g och dubblade satsen. Skar upp 18 bars och räknade till ca 163 kcal per bar. Kalorisnålt, nyttigt och supergott!

    Elin

  • Kan man använda något annat istället för kokosolja? Honung, sirap eller olivolja? Går det också att skippa dadlarna?

    Maria-laura

  • goda och simpelt men tillsatte dock lite honung för de skulle sitta ihop bättre.

    Fatemeh

  • behöver de vara i kylen helatiden?

    Daniel

    Hej Daniel! Müslibarsen behöver stelna i kylen. När du har skurit upp dom i bitar så ska de förvaras i kylen eller i frysen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Om man inte har kokosolja. Vad kan man använda?

    Isabelle

  • Kan man använda färska dadlar

    Lena

    Hej Lena! Ja, det går bra med färska dadlar också. Skulle smeten bli för lös så ha bara i lite med müsli. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Glutenfria chokladbollar
    Betyg 4.2 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk jordgubbscheesecake
    Betyg 4.5 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fryst yoghurtbräck med müsli
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banankakor med jordnötssmör
    Betyg 3.7 av 5.103 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsfras
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladgröt lagad i ugnen
    Betyg 3.7 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad