Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
23 stSuperbra!!
Lova
Tog 500 g blandad bär o frukt, djupfryst 1 dl socker 3,5 dl vtn Kokade upp o lät det koka till äppelbitarna var mjuka, det var öven bitar av jordgubbar och blåbär i den blandningen 3 msk potatismjöl utrört i lite vtn Har gjort km efter detta recept på många olika frukter o bär Blir alltid bra, dock alltid mindre socker än Icas recept
Christina
Jordgubbarna är söta.. så tog sötströ istället.. bra för oss diabetiker
Charlotta
Hur länge håller jordgubbskräm i kylen?
Amanda
Hej Amanda! Den håller ca 1-2 veckor i kylen. Det går även bra att frysa den. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Blev perfekt, tog bara 1 dl socker , då jag inte vill ha för sött. Lät den stå i kylen till dagen efter, Mums 😋 blev det.
Susanne
Hur kan det bli laktosfri??? Ni förslår ju ”Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.”
Sören
Det blev bra när den fick svalna (som saft när den var varm). Mixade den. Frös in lite i glassformar, blev kanon som isglass till tvååringen nu när det är varmt.
Sofie
blev ingen kräm , snarare jordgubbssoppa. Fick ha I hur mycket maizena som helst för att det ens skulle tjockna lite. ni får nog justera receptet. använde färska jordgubbar
Sophie
Kräm blev det inte, men barnen kunde i alla fall dricka den så jordgubbarna gick inte till spillo. Kanske läge att justera mängden stärkelse. Använde färska jordgubbar
Teresia
God smak men krämen stelnar inte. Använde färska jordgubbar. Fick ha i dubbelt så mycket stärkelse för att få lite tjocklek tillslut.
Malin