Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Jordgubbarna är söta.. så tog sötströ istället.. bra för oss diabetiker
Charlotta
2025-07-04Hur länge håller jordgubbskräm i kylen?
Amanda
2024-08-12Hej Amanda! Den håller ca 1-2 veckor i kylen. Det går även bra att frysa den. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-08-12Blev perfekt, tog bara 1 dl socker , då jag inte vill ha för sött. Lät den stå i kylen till dagen efter, Mums 😋 blev det.
Susanne
2023-06-24