Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
22 stTog 500 g blandad bär o frukt, djupfryst 1 dl socker 3,5 dl vtn Kokade upp o lät det koka till äppelbitarna var mjuka, det var öven bitar av jordgubbar och blåbär i den blandningen 3 msk potatismjöl utrört i lite vtn Har gjort km efter detta recept på många olika frukter o bär Blir alltid bra, dock alltid mindre socker än Icas recept
Christina
Jordgubbarna är söta.. så tog sötströ istället.. bra för oss diabetiker
Charlotta
Hur länge håller jordgubbskräm i kylen?
Amanda
Hej Amanda! Den håller ca 1-2 veckor i kylen. Det går även bra att frysa den. Hälsningar Niclas
ICA-köket