Hemgjord jordgubbskräm

Betyg 3.8 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Hemgjord jordgubbskräm

Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Dessutom kan du själv bestämma sockermängd. Just denna kräm görs på färska eller frysta jordgubbar som kokas ihop med socker och vatten. Red krämen till rätt konsistens med majsstärkelse.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Hemgjord jordgubbskräm

Ingredienser

6 portioner
1 kg färska eller frysta jordgubbar
1 - 2 dl strösocker
5 dl vatten
7 msk majsstärkelse eller 4 msk potatismjöl (för 6 port)

Serveringsförslag

mjölkdryck
jordgubbar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Superbra!!

    Lova

  • Tog 500 g blandad bär o frukt, djupfryst 1 dl socker 3,5 dl vtn Kokade upp o lät det koka till äppelbitarna var mjuka, det var öven bitar av jordgubbar och blåbär i den blandningen 3 msk potatismjöl utrört i lite vtn Har gjort km efter detta recept på många olika frukter o bär Blir alltid bra, dock alltid mindre socker än Icas recept

    Christina

  • Jordgubbarna är söta.. så tog sötströ istället.. bra för oss diabetiker

    Charlotta

  • Hur länge håller jordgubbskräm i kylen?

    Amanda

    Hej Amanda! Den håller ca 1-2 veckor i kylen. Det går även bra att frysa den. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Blev perfekt, tog bara 1 dl socker , då jag inte vill ha för sött. Lät den stå i kylen till dagen efter, Mums 😋 blev det.

    Susanne

  • Hur kan det bli laktosfri??? Ni förslår ju ”Till servering: Servera gärna med mjölkdryck och extra jordgubbar.”

    Sören

  • Det blev bra när den fick svalna (som saft när den var varm). Mixade den. Frös in lite i glassformar, blev kanon som isglass till tvååringen nu när det är varmt.

    Sofie

  • blev ingen kräm , snarare jordgubbssoppa. Fick ha I hur mycket maizena som helst för att det ens skulle tjockna lite. ni får nog justera receptet. använde färska jordgubbar

    Sophie

  • Kräm blev det inte, men barnen kunde i alla fall dricka den så jordgubbarna gick inte till spillo. Kanske läge att justera mängden stärkelse. Använde färska jordgubbar

    Teresia

  • God smak men krämen stelnar inte. Använde färska jordgubbar. Fick ha i dubbelt så mycket stärkelse för att få lite tjocklek tillslut.

    Malin

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi951 KJ / 227 kCal
Fett4 g
Salt0.11 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Vegansk jordgubbscheesecake
    Betyg 4.5 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannkaka utan ägg
    Betyg 4.3 av 5.820 personer har röstat
    Receptet har 111 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad