Hamburgare med majssalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hamburgare med majssalsa

Gör läckra hamburgare med en rolig twist till middag ikväll. Stek snabbt dina mexikanska färsburgare och lägg upp dem mellan bröd tillsammans med sallad och en smarrig spiskumminsmakande salsa av majs, paprika och krispig lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda nötfärs med kajennpeppar, rostad vitlök, mexikansk kryddblandning och salt. Forma färsen till 4 hamburgare (för 4 port). Grilla dem ca 4 minuter på varje sida.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Blanda lök, paprika och majs. Tillsätt farin, vinäger, olivolja, spiskummin och salt.
  3. Värm bröden hastigt över grillen. Lägg burgarna i bröden. Servera med majssalsan och isbergssallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk rostad vitlök
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 tsk salt
Salsa
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan