Morotsbröd

Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Morotsbröd

Ingredienser

20 små bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g cottage cheese
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
15 dl vetemjöl (special)

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Hej! Kan man byta ut keson mot mjölkfritt alternativ?

    Marie

  • Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.

    Marianne

  • Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!

    Martin

Testa liknande recept

Bröd med cottage cheese
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Frötoppat proteinbröd
Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fullkornsscones
Betyg 2.9 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äppelpocket med vanilj cottage cheese
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad