Hallon- och marängglass

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hallon- och marängglass

En fantastiskt läcker och lättlagad dessert är denna hallon- och marängglass. Varva den hemmagjorda hallonglassen med marängerna och frys i minst 5 timmar. Servera glassen på ett stort fat och garnera med halvtinade hallon. Smaskens!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Hallon- och marängglass

Ingredienser

6 portioner
1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
50 g små maränger

Garnering

1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)

Gör så här

05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Lättlagad och mycket god efterrätt! Vill man ha ännu kraftigare bärsmak kan man röra ner lite blåbärssylt i smeten (och toppa med blåbär som garnering). Det går också bra att göra efterrätten som en tårta. Använd en rund springform och tårtbottnar av maräng istället för små maränger.

Bernt-olov

2014-06-27

Testa liknande recept

Parfait med hallon
Betyg 2.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hallonglass med pistagenötter
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marängsviss med clementiner
Betyg 2.6 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Isglass med hallon och fläder
Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Hemmagjord isglass
Betyg 3.8 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad