Hallon- och marängglass

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Hallon- och marängglass

En fantastiskt läcker och lättlagad dessert är denna hallon- och marängglass. Varva den hemmagjorda hallonglassen med marängerna och frys i minst 5 timmar. Servera glassen på ett stort fat och garnera med halvtinade hallon. Smaskens!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Hallon- och marängglass

Ingredienser

6 portioner
1   pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
5 dl  vispgrädde
1/2 dl  florsocker
2   äggulor
50 g  små maränger

Garnering

1   pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Lättlagad och mycket god efterrätt! Vill man ha ännu kraftigare bärsmak kan man röra ner lite blåbärssylt i smeten (och toppa med blåbär som garnering). Det går också bra att göra efterrätten som en tårta. Använd en rund springform och tårtbottnar av maräng istället för små maränger.

Bernt-olov

2014-06-27

Testa liknande recept

Hallonparfait
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonglass med pistagenötter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss med clementiner
Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Feuilles med Carte D’Or Strawberry & Meringues
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isglass med hallon och fläder
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga