Hallon- och marängglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Hallon- och marängglass

En fantastiskt läcker och lättlagad dessert är denna hallon- och marängglass. Varva den hemmagjorda hallonglassen med marängerna och frys i minst 5 timmar. Servera glassen på ett stort fat och garnera med halvtinade hallon. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallon.
  2. Vispa grädden hårt. Vispa i hallon, florsocker och äggulor.
  3. Varva glassmeten och marängerna i en avlång form. Täck med plast och låt glassen stå i frysen i minst 5 timmar.
  4. Doppa formen i varmt vatten, stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med halvtinade hallon.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 50 g små maränger
Garnering
  • 1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
Lägg till i inköpslistan