Halländsk dinkelsallad

En rolig och annorlunda landskapsrätt från Halland. Dinkelsallad är både gott, nyttigt och enkelt att laga till. Servera den goda dinkelsalladen tillsammans med musslor, räkor och lax.

Ingredienser
4 portioner
Flädersås
1 syrligt äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk konc fläderblomssaft
2 tsk äppelcidervinäger
Musslor
1 kg blåmusslor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl vitt vin
Dinkelsallad
3 dl hel dinkel
8 dl vatten
1 1/2 msk konc grönsaksfond
1 fänkål
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
150 g sockerärtor
2 msk finskuren gräslök
1/2 dl färskpressad citronjuice
4/5 dl kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
salladsskott och dillvippor till garnering
Lax och räkor
300 g skinn- och benfri laxfilé
500 g räkor med skal
1 msk olja
3 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
En mycket god och smakrik sallad. Kommer att passa perfekt då man sitter ute på altanen och äter till sommaren.
Maria
2010-03-26