Halländsk dinkelsallad
En rolig och annorlunda landskapsrätt från Halland. Dinkelsallad är både gott, nyttigt och enkelt att laga till. Servera den goda dinkelsalladen tillsammans med musslor, räkor och lax.
Ingredienser
4 portioner
Flädersås
1 syrligt äpple
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk konc fläderblomssaft
2 tsk äppelcidervinäger
Musslor
1 kg blåmusslor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl vitt vin
Dinkelsallad
3 dl hel dinkel
8 dl vatten
1 1/2 msk konc grönsaksfond
1 fänkål
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
150 g sockerärtor
2 msk finskuren gräslök
1/2 dl färskpressad citronjuice
4/5 dl kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
salladsskott och dillvippor till garnering
Lax och räkor
300 g skinn- och benfri laxfilé
500 g räkor med skal
1 msk olja
3 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från ägg.
Kontrollera grönsaksfondens ingrediensförteckning noga.
Gör glutenfri: byt ut dinkel mot exempelvis quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera grönsaksfondens ingrediensförteckning noga.
Gör glutenfri: byt ut dinkel mot exempelvis quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En mycket god och smakrik sallad. Kommer att passa perfekt då man sitter ute på altanen och äter till sommaren.
Maria
2010-03-26