En rolig och annorlunda landskapsrätt från Halland. Dinkelsallad är både gott, nyttigt och enkelt att laga till. Servera den goda dinkelsalladen tillsammans med musslor, räkor och lax.
Ingredienser
4 portioner
Flädersås
1
syrligt äpple
2
dl
lätt crème fraiche
1 - 1 1/2
msk
konc fläderblomssaft
2
tsk
äppelcidervinäger
Musslor
1
kg
blåmusslor
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2
msk
olja
1
dl
vitt vin
Dinkelsallad
3
dl
hel dinkel
8
dl
vatten
1 1/2
msk
konc grönsaksfond
1
fänkål
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
150
g
sockerärtor
2
msk
finskuren gräslök
1/2
dl
färskpressad citronjuice
4/5
dl
kallpressad rapsolja
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
salladsskott och dillvippor till garnering
Lax och räkor
300
g
skinn- och benfri laxfilé
500
g
räkor med skal
1
msk
olja
3
krm
chilipeppar
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
För alla
Fri från ägg. Kontrollera grönsaksfondens ingrediensförteckning noga. Gör glutenfri: byt ut dinkel mot exempelvis quinoa eller ris. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
2
1 st
Kommentar
Maria
2010-03-26
En mycket god och smakrik sallad. Kommer att passa perfekt då man sitter ute på altanen och äter till sommaren.
Kommentar
Maria
2010-03-26En mycket god och smakrik sallad. Kommer att passa perfekt då man sitter ute på altanen och äter till sommaren.