Hakka-nudlar

Hakka-nudlar, eller köttfärssås på asiatiskt vis, är en fin nudelrätt som med sina många smaker fyller munnen med glädje. Färsen smaksätter du med en sås av bland annat ingefära, ostronsås och sherry innan köttfärssåsen serveras över nudlarna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 vitlöksklyfta (lätt utbakad för extra smak)
300 g blandfärs, fläskfärs eller kycklingfärs (gärna grov)
olja till stekning
3 msk hackad färsk vitlök
1 msk hackad ingefära
3 - 3 1/2 msk ostronsås
2 - 2 1/2 msk ljus soja
1 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1 tsk majsstärkelse
3 msk vatten
salt
peppar
1 burk böngroddar (à ca 400 g)
1 - 2 msk fint skuren salladslök
1 - 1 1/2 msk fint hackad röd chilifrukt
ev chilisås till servering
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stHelt okej men ingen smaksensation. Hade ingen sherry så den smaken föll bort. Borde kanske ha haft mer chili och salladslök. Egentligen smakade det mest vitlök.
Ingela
Använt detta recept hur många gånger som helst. Vi älskar det 😋
Hana
Det här är ett favoritrecept, som blir minst lika gott med Anammas vegetariska färs.
Ingrid
Hej Emma! Vad kul att du gillar receptet! Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Jag älskar detta receptet! Har gjort det många gånger men.givetvis med egen touch då. Riktigt bra att utgå från!
Emma
Hejsan! Vi har nu ändrat mängden pasta till 250 g.
Ica-köket
Gott, och lite annorlunda med böngroddar - bra. Gick bra även utan ostronsås och sherry.
Elisabeth
Mkt gott, men som sagt nudel mängden är lurig 500g är på tok för mycket(okokta)
Maria
Gott, men observera att 500 g nudlar är KOKTA!! Tänkte inte på hur mycket pasta jag kokade förrän jag lagt i 500 g i vattnet (det blev 1,8 kg kokt...). Lite dåligt att det står 500 g pasta och att man skall koka den, jag fattade i alla fall som att det skulle vara 500 g okokt.
Lena