Hainankyckling

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Hainankyckling

Hainankyckling är ett klassiskt recept från Malaysia. Kyckling med smak av ingefära och sesamolja som du serverar tillsammans med vitlöksdoftande ris med kryddat med ingefära. Till det serverar du en het chilisås och en soppa av kycklingfond.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Hainankyckling

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 kyckling (sköljd och torkad)
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 skivor ingefära
1 1/4 l vatten
1 msk sesamolja

Ris

2 vitlöksklyftor (mosade i mortel)
2 skivor färsk ingefära
1 msk olja
3 dl sköljt och avhällt ris
2 tsk salt
6 dl kycklingbuljong från kycklingkoket

Chilisås

4 - 5 röda chilifrukter
2 - 3 vitlöksklyftor
1 valnötsstor bit ingefära
1 tsk salt
1 msk socker
juicen från 1 limefrukt
1/2 dl kycklingbuljong

Soppa

buljong från kycklingkoket
några blad kinakål
ev 1 msk kycklingfond
1 salladslök (tunt skuren i ringar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kyckling med "vild" kantarellsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Margarita
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limegranité
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miami Vice
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbermojito
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokos- och myntacocktail
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga