Hainankyckling

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Hainankyckling

Hainankyckling är ett klassiskt recept från Malaysia. Kyckling med smak av ingefära och sesamolja som du serverar tillsammans med vitlöksdoftande ris med kryddat med ingefära. Till det serverar du en het chilisås och en soppa av kycklingfond.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Hainankyckling

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1   kyckling (sköljd och torkad)
2 tsk  salt
2   vitlöksklyftor
2   skivor ingefära
1 1/4 l  vatten
1 msk  sesamolja

Ris

2   vitlöksklyftor (mosade i mortel)
2   skivor färsk ingefära
1 msk  olja
3 dl  sköljt och avhällt ris
2 tsk  salt
6 dl  kycklingbuljong från kycklingkoket

Chilisås

4 - 5   röda chilifrukter
2 - 3   vitlöksklyftor
1   valnötsstor bit ingefära
1 tsk  salt
1 msk  socker
juicen från 1   limefrukt
1/2 dl  kycklingbuljong

Soppa

buljong från kycklingkoket
några blad kinakål
ev 1 msk  kycklingfond
1   salladslök (tunt skuren i ringar)

Gör så här

Tips

En klassisk rätt som kräver en riktigt färsk kyckling för att den rätta smaken ska infinna sig. I Malaysia är det vanligt att kycklingen bara får sjuda mycket kort - om något - efter uppkoket, vilket ger ett fågelkött som är nästan rosa.

Chilisåsen serveras med dippsås vid bordet. Sätt också gärna fram en skål ljus soja med några droppar sesamolja i. Skivad gurka och tomat passar väldigt bra till kycklingriset.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Margarita
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limegranité
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miami Vice
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och limedrink
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbermojito
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga