Gurksill

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Gurksill

Fascinerande enkelt sätt att göra inlagd sill. Den fräscha gurkan blandas med fyllig crème fraiche och yoghurt och gurksillen får också en intensiv och god smak av rödlöken och dillen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Gurksill

Ingredienser

4 portioner
400 g  hela matjessillfiléer

Sås

1   gurka (à ca 500 g)
2 dl  crème fraiche
1 dl  naturell yoghurt
3 msk  finhackad rödlök
2 msk  finskuren dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Matjessill med gurksås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sherrysill
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad gädda med matjessill & dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga