Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Gurksill

Fascinerande enkelt sätt att göra inlagd sill. Den fräscha gurkan blandas med fyllig crème fraiche och yoghurt och gurksillen får också en intensiv och god smak av rödlöken och dillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skrapa kärnorna ur gurkan. Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Pressa vätskan ur gurkrivet. Blanda med övriga såsingredienser.
  2. Skär sillen i bitar. Vänd ner sillbitarna i såsen. Låt ta smak över natten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g hela matjessillfiléer
Sås
  • 1 gurka (à ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?