Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

2
4
Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Under vintern är det härligt att frossa i nypressad apelsinjuice. Längtar du efter något mer värmande så prova att försiktigt värma apelsinjuicen. Kryddad med lite svartpeppar och honung toppad med citronmeliss värmer apelsindrycken gott en ruggig dag.

Skriv ut
Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Ingredienser

4 portioner
6
apelsiner
1 tsk
hel svartpeppar
1 msk
honung
4
kvistar citronmeliss

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Sandra

2018-11-21

VIVEKA: Du menar ekol. effekten försvinner då? Fast ska ju ej koka.

Viveka

2018-11-19

Bättre att göra marmelad eftersom det är ekologiska apelsiner. Då kan man använda skalet också.

Viveka

2018-11-19

Att döda juicen med värme är inte bra. Enzymer tål max 45 grader. Använd vanlig juice i stället. Den är redan pastöriserad. Alltså upphettad.

Näringsvärde per portion

Energi 300 KJ / 72 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 16 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept