Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
4
Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Under vintern är det härligt att frossa i nypressad apelsinjuice. Längtar du efter något mer värmande så prova att försiktigt värma apelsinjuicen. Kryddad med lite svartpeppar och honung toppad med citronmeliss värmer apelsindrycken gott en ruggig dag.

Varm apelsindryck med svartpeppar och honung

Ingredienser

4 portioner
6   apelsiner
1 tsk  hel svartpeppar
1 msk  honung
4   kvistar citronmeliss

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

VIVEKA: Du menar ekol. effekten försvinner då? Fast ska ju ej koka.

Sandra

2018-11-21

Bättre att göra marmelad eftersom det är ekologiska apelsiner. Då kan man använda skalet också.

Viveka

2018-11-19

Att döda juicen med värme är inte bra. Enzymer tål max 45 grader. Använd vanlig juice i stället. Den är redan pastöriserad. Alltså upphettad.

Viveka

2018-11-19

Näringsvärde per portion

Energi300 KJ / 72 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Gul apelsinsaft
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citrus fizz
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morotsjuice med äpple, apelsin och ingefära
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålskick
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön apelsinjuice
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lakritspiff- Juice på apelsin och fänkål
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga