Guacamole dipsås

Guacamole på mogen grönsvart avokado är en mycket uppskattad dipsås i många sammanhang. Gott och enkelt att tillreda och kan serveras till taco, våfflor, bröd, sallad och som salsa till både kött och fisk. Krydda med salt och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Ingredienser
4 portioner
1 avokado
2 msk pressade citroner
1/2 msk riven gul lök
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi237 KJ / 57 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Lite pressead vitlök och 1-2 finhackade och mogna tomater i hottar upp röran något och den blir kanongod!!! Lite mer lök/rödlök/purjo gör inte heller något om man blandar i... Annars är grundreceptet bra!
Maria
2007-01-23Bra tillbehör i burritos och billigare än att köpa färdig
Ingvor
2004-08-09Väldigt gott til kött!!
Annika
2003-10-08