Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi

Fräsch och somrig grynsallad med många goda smaker. Kamutvetet får sällskap i salladsskålen av grön sparris, sockerärtor, färsk lök och vattenmelon. Toppa med krispiga ärtskott, pumpafrön och riven halloumi. Servera salladen med en svalkande myntayoghurt.

Ingredienser
4 portioner
2 dl kamutvete eller annat gryn
Dressing
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
2 msk olivolja
salt
peppar
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Sallad
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
1 färsk lök
500 g vattenmelon
50 g ärtskott
200 g halloumi eller grillost
1/2 dl pumpafrön
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 516 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater39 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stFantastiskt fräsch sommarsallad. Härliga smakkombinationer!
Anne
Konstig mix, ingredienserna hör inte ihop
Sofia
Supergott! Gjorde salladen utan paprika och lite grillad kyckling vid sidan.
Karolina
Lagar ni verkligen receptet först? Äckligt!
Christina
Super god sallad. Kan verkligen rekommendera den. Helt suverän.
Marie