Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksfyllda enchiladas

Grönsaksfyllda enchiladas är den perfekta måltiden för dig som gillar det mexikanska köket. Tortillabröden fylls med en röra av vaxbönor, tomater, lök och tacosås - mild eller stark, det bestämmer du själv!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och snoppa vaxbönorna. Koka bönorna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Ansa och strimla löken. Skölj och tärna tomaterna.
  2. Fräs bönor, lök och tomater i oljan i en stekpanna. Tillsätt tacosåsen och smaka av med spiskummin, salt och kajennpeppar. Låt puttra några min.
  3. Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Strössla över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min. Servera enchiladas med strimlad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g färska vaxbönor
  • 4 färska lökar
  • 6 tomater
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tacosås (mild eller stark)
  • 1/2 msk Brun Farin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 8 tortillabröd
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare