Grönkålssallad från Fjärås

Betyg 3.1 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Grönkålssallad från Fjärås

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Grönkålssallad från Fjärås

Ingredienser

6 portioner
300 g färsk grönkål (gärna färdigskuren i påse)

Dressing

1/2 syrligt äpple
4 msk filmjölk
1 dl gräddfil
1 msk socker
1 msk färskpressad citronjuice
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • En favorit på julbordet!

    Helena

  • Toppen god sallad, har gjort den till julbordet och har blivit en favorit.

    Maria

  • Hej Annika! Denna friska syrliga sallad passar bra till julbordets feta och salta smaker.

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Hemgjort smör
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemlagad ruccolafärskost
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nypon- och fildrink
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äggost
    Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggost med björnbär
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunchiga äppelplättar
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad