Grönkålssallad

En god grönkålssallad som passar in strålande på exempelvis julbordet! Salladen består av russin, grönkål, apelsin, äpple och valnötter och serveras bäst med en god dressing av honung, citronjuice, olivolja och apelsinjuice till.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 (på en buffé)
Sallad
1/2 dl russin
ca 250 g färsk grönkål
1 apelsin
1 rött äpple
1/2 dl valnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
Dressing
1 msk flytande honung
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
00:15:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi416 KJ / 100 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
26 stJättegod och blev uppskattad på julbordet. Frisk och fräsch.
Anita
Också föör gott.
Johan
Och granatäpplekärnor 😊 höjer den redan jättegoda salladen ytterligare en nivå, och blir väldigt vackert 😊
Maria
Svartkål! Skulle det vara! ;)
Marianne
Tog svartmåla istället. Gott och mjukare.
Marianne
Hej! Stämmer verkligen portionsangivelsen om 10 personer? I ”Vår kok bok” finns exakt samma recept, men för 4 personer Ulf
Ulf
Hej Ulf! Jag gick tillbaka i arkivet och dubbelkollade och receptet är beräknat för 10 portioner på en buffé. Äter man salladen som tillbehör till en "vanlig" varmrätt är det nog lagom till 4-6 personer. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Favorit på julbordet både som vegetarisk rätt och som tillbehör till skinka och korvar. Fräsch! Håller länge
Helen
Jättegod! Provade denna ör första gången några dagar efter jul, men den kommer att finnas på julbordet i fortsättningen.
Agneta
Min favorit på julbordet. Smakar mycket citrus.
Daniel
Stående rätt på mitt julbord 👌🏼
Erika