Grönkålspaj med fetaost

I det här receptet enas de goda smakkompisarna grönkål och fetaost i en matig och krämig paj som toppas med knapriga valnötter. Servera pajen tillsamman med en sallad för en god och enkel middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
8-10 bitar
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
150 g grönkål
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
150 g fetaost
1 dl hackade valnötskärnor
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 portioner.
Energi1810 KJ / 433 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Kommentarer
21 stGott, bytte ut 1 dl mjöl till grahamsmjöl och la till strimlade soltorkade tomater
Sara
La till lite extra i form av lite soltorkade tomater och oliver! Såå gott!
Linnea
Följde receptet till punkt och pricka och tycker att resultatet blev en rätt trist paj trots goda ingredienser. Inte minst pajskalet. Ska det verkligen inte vara salt i degen, och så mycket mjöl i relation tills smöret?
Jenny