Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gröna päron med pistageglass

En lyxig efterrätt på kokta gröna päron med pistageglass som passar bra till festligheter. Du kokar päron i vatten med vanilj och grön karamellfärg och socker. Smaksätt lagen med likör. Servera päron, glass och lag. Snyggt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen men låt skaften sitta kvar.
  2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner kärnorna i en kastrull. Lägg i stången. Häll i vatten, karamellfärg och socker. Rör om.
  3. Koka upp. Lägg ner päronen och koka dem lagom mjuka, det ska finnas spänst kvar. Ta upp päronen och låt lagen kallna.
  4. Tillsätt likören i den kalla lagen. Lägg päronen i dubbla plastpåsar. Häll över lagen. Låt päronen ta smak i 1-2 dygn.
  5. Ta upp vaniljstången. Mät upp 5 dl lag (för 6 port). Koka ihop den tills 2 dl återstår (för 6 port). Hit kan du förbereda dagen före festen.
  6. Ställ glassen i kylen en timme före servering. Ställ päronen mitt på tallrikarna. Häll över lite av lagen.
  7. Forma glasskulor med en varm sked eller glasskopa. Lägg upp och garnera ev med pistagenötskärnor och hackad choklad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 små päron
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vatten
  • 1 krm grön hushållsfärg
  • 3 dl socker
  • 3 msk grön chartreuse
  • 1 l pistageglass
  • ev pistagenötskärnor
  • hackad mörk choklad (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer