Grön shakshuka med paprika och brysselkål

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grön shakshuka med paprika och brysselkål

Vacker grön shakshuka med brysselkål blir en värmande julrätt. Shakshukan kryddas med varma kryddor som kardemumma, nejlika och spiskummin, och toppas med ett ägg innan de gräddas i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Två skålar med shakshuka med ett ägg i mitten toppade med chiliflakes.

Ingredienser

8 bufféportioner
4 dl frysta gröna ärtor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 tsk kardemummakärnor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g färsk brysselkål
2 gröna paprikor
2 msk olivolja
2 krm malen nejlika
1 tsk malen spiskummin
8 ägg
1/2 tsk chiliflakes

Gör så här

00:02:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett9 g
Salt0.8 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Trendigt te
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsglögg
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glögg
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad