Grön shakshuka med paprika och brysselkål

Vacker grön shakshuka med brysselkål blir en värmande julrätt. Shakshukan kryddas med varma kryddor som kardemumma, nejlika och spiskummin, och toppas med ett ägg innan de gräddas i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Ingredienser
8 bufféportioner
4 dl frysta gröna ärtor
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 tsk kardemummakärnor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g färsk brysselkål
2 gröna paprikor
2 msk olivolja
2 krm malen nejlika
1 tsk malen spiskummin
8 ägg
1/2 tsk chiliflakes
Gör så här
00:02:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi604 KJ / 144 kCal
Fett9 g
Salt0.8 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentarer