Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön melonsorbet

Ljuvligt syrlig melonsorbet. Perfekt att servera som efterrätt efter en bastant måltid då den lätta och kyliga karaktären friskar upp. Dekorera med en limeklyfta och gröna granna myntablad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka vatten och socker ca 10 minuter utan lock och låt sedan sockerlagen kallna.
  2. Kör melonköttet till puré i matberedaren och späd med den kalla sockerlagen. Smaka av med pressad citron eller lime och häll upp sorbetmassan i en plastskål. Ställ den i frysen och låt den halvfrysa. Rör sorbeten med elvisp och frys på nytt.
  3. Ta ut sorbeten en stund före serveringen och rör den tills den liknar issörja. Skeda upp i portionsglas, garnera med lime eller citron och gärna en kvist citronmeliss eller mynta. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 8 dl melonkött (8 dl = ca 620 g)
  • 4 msk pressad juice av citron eller lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?