Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön citrussallad

Den här friska salladen är perfekt som tillbehör till kött eller fisk. Välj citrusfrukter efter säsong. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Filéa citrusfrukterna och krama ur juicen ur det som blir kvar när filéerna är utskurna, den använder du sedan till vinägretten.
  2. Blanda filéerna med Orange Pepper och låt stå en stund.
  3. Vinegrätten: Blanda ½ dl (för 4 port) från citrusfrukterna med resten av ingredienserna.
  4. Varva alla grönsaker med citrusfiléerna, häll över vinägretten och strö över grovhackade hasselnötter.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein. 

I samarbete med Santa Maria.

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en port torsk: 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 apelsiner, blodapelsiner, grapefrukter eller pomelo
  • 1/2 msk kryddmix Orange Pepper
  • 1 påse blad sallad (à 65 g)
  • 150 g sockerärter (delade på längden)
  • 250 g sparris (delade på längden)
  • 1 dl hasselnötskärnor (gärna rostade)
Citrusvinägrett
  • 1 msk vit balsamvinäger (alternativt vitvinsvinäger)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kryddmix Orange Pepper
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1521 kJ / 363 kCal