Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillskiva med rabarberchutney

Grillskiva med rabarberchutney är ett gott och fräscht recept som passar särskilt bra under sommaren. Fläskkarrén grillas och serveras med en chutney av chilifrukter, rabarber, lök och smaksättaren ingefära.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla fläskkarréskivorna med grillolja. Grilla över glöd på utegrill i 5-6 minuter per sida.
  2. Skala rabarber och skär i mindre bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Lägg rabarber, lök och chilihack i en kastrull. Tillsätt honung, rödvinsvinäger och salt.
  3. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat. Smaka av med färskriven ingefära.
  4. Servera till grillskivan med bröd och blandad sallad. Resterande chutneyn hälls upp på burkar, totalt blir det ca 5 dl (för 4 port). Gott till annat grillat under sommaren.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré
  • grillolja
  • 500 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chilifrukt
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan