Grillade kycklingspett med sesamsås
Dessa delikata, rimmade kycklingspett får en fin smak av att ligga i en god sesamfrömarinad medan du gör din smakrika sås av schalottenlök och sesamfrön som får sjuda i vin och grädde. Ät de nygrillade kycklingspetten med sesamsås, bröd och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2000
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé
1/2 l vatten
1 - 1 1/2 tsk salt
Marinad
1 msk sesamfrö
2 msk sweet chili
1 tsk sesamolja
Sesamsås
1 schalottenlök
olja (att steka i)
1 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
1 tsk sesamfrö
1 - 1 1/2 tsk vitt matlagningsvin
2 msk smör (eller mjölkfritt margarin)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter gott, men det vevrkar som en del ingredienser saknas i uppräkningen. Hur mycket vin respektive sesamfrö skall det vara i såsen?
Lena
2003-05-15