Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Grillade kycklingspett med sesamsås

Dessa delikata, rimmade kycklingspett får en fin smak av att ligga i en god sesamfrömarinad medan du gör din smakrika sås av schalottenlök och sesamfrön som får sjuda i vin och grädde. Ät de nygrillade kycklingspetten med sesamsås, bröd och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten och trä upp dem på spett. Blanda vattnet och saltet till en rimningslag. Låt kycklingspetten ligga i detta i 1 timme.
  2. Marinad: Rör ihop sesamfrö, -olja och sweet chili. Ta upp kycklingen och torka av med papper. Lägg sedan ner den i sesamfrömarinaden. Låt ligga i minst 2 timmar.
  3. Grilla kycklingen på båda sidorna i en grillpanna eller på en utegrill.
  4. Sås: Finhacka schalottenlöken och fräs den i olja. Tillsätt grädde och sesamfrö och låt sjuda i 3-5 minuter. Tillsätt det vita matlagningsvinet och koka upp. Vispa i smöret klickvis under omrörning på svag värme. Salta och peppra efter smak.
  5. Servera med tex rostat bröd, gärna en brioche, samt fräsch sallad med koriander. Garnera gärna salladen med röda lättkokta mangoldstjälkar eller tunt skivad paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 1/2 l vatten
  • 1 1/2 tsk salt
Marinad
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk sweet chili
  • 1 tsk sesamolja
Sesamsås
  • 1 schalottenlök
  • olja (att steka i)
  • 1 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 1/2 tsk vitt matlagningsvin
  • 2 msk smör (eller mjölkfritt margarin)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan