Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad lax med två såser

Lättlagat och smakrikt receptet bestående av grillad lax med två såser. Såserna består av en festlig kaprissås och en god avokadosås. Servera dillkokt potatis till laxen och de två såserna.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla filéerna precis som de är på het grill, ca 3 minuter på varje sida. Krydda.
  2. Kaprissås: Rör ut wasabin i limejuicen. Rör i gräddfilen och kapris.
    Smaka av med salt och peppar.
  3. Avokadosås: Mosa avokadon. Rör i citron och sweet chilisås.
  4. Servera laxen med dillkokt potatis och de två såserna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 laxfiléer (6 laxfiléer motsvarar ca 900 g)
  • salt
  • vitpeppar
Kaprissås
  • 1 tsk wasabi (eller riven pepparrot)
  • 2 tsk limejuice
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk kapris
  • salt
  • peppar
Avokadosås
  • 1 avokado
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?