Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillad kyckling med örtpuré & saffranscottage cheese

(0)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grillad kyckling med örtpuré och saffranskeso kommer mest troligt bli din nya älsklingsrätt. Med den lena, milda örtpurén, saftiga, tomattäckta kycklingen och vackra cottage cheese med purjolök och saffran är detta en himmelsk måltid som bara måste upplevas!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (bröst)
  • 10 cm purjolökar
  • 12 små kvisttomater
Örtpuré
  • 1 kg potatisar
  • 3 krukor örter (t ex persilja och basilika)
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Saffranskeso
  • 250 g cottage cheese
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtpuré: Börja med örtpurén. Skala och koka potatisen. Koka upp lite vatten och sänk ner örterna ca 10 sekunder. Kyl dem snabbt. Mixa med lite vatten. Mosa potatisen, rör ner örter och smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Saffranscottage cheese: Blanda ihop ingredienserna till saffranskeson i en skål. Strimla purjon och koka den en kort stund i en kastrull med lite vatten.
  3. Grilla kycklingen ett par minuter och lägg sedan på tomaterna och grilla klart kycklingen. Salta.
  4. Värm purjon i en klick smör i en kastrull som du ställer på grillen. Servera kycklingen med purjolök, tomater, purén och cottage cheese.