Grillad fläskytterfilé med salviapotatis
Den möra fläskytterfilén grillas på den eldiga grillen och ackompanjeras av salig potatis som du har lindat in i folie tillsammans med salvia och läckra grönsaker. Ett snabbt sätt att göra en superb måltid.
Ingredienser
4 portioner
600 g gourmetmörad fläskytterfilé/ fläskfilé
800 g kokt potatis
4 folieark
2 röda lökar
2 zucchini
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka salvia
1 dl hackad bladpersilja
2 msk olivolja
salt och peppar
lätt crème fraiche med smak av paprika och chili
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt själv.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt själv.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett14 g
Kommentar
Ytterfilen är perfekt att grilla. Jag bytte salvia mot basilika. Mycket godare.
Christina
2008-05-12