Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad fläskytterfilé med salviapotatis

Den möra fläskytterfilén grillas på den eldiga grillen och ackompanjeras av salig potatis som du har lindat in i folie tillsammans med salvia och läckra grönsaker. Ett snabbt sätt att göra en superb måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Grilla 3-4 minuter på varje sida eller tills köttets innertemperatur är 70°C. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela potatisen på foliearken. Skala och skär löken i klyftor och zucchinin i tjocka skivor. Skala och skiva vitlöken, blanda den med hackade salviablad och persilja. Lägg allt tillsammans med potatisen. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Förslut paketen och lägg dem på grillen ca 15 minuter.
  3. Servera det grillade köttet med salviapotatis och lätt crème fraiche med smak av paprika och chili.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt själv.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt själv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gourmetmörad fläskytterfilé/ fläskfilé
  • 800 g kokt potatis
  • 4 folieark
  • 2 röda lökar
  • 2 zucchini
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka salvia
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • lätt crème fraiche med smak av paprika och chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1933 kJ / 462 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden