Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillad biffrad

En fantastiskt god marinad som passar perfekt till grillad biffrad är denna med porter, ingefära och soja i grunden. Marinaden ger du även ett sting av sambal oelek och vitlök innan köttet får dra till sig av smakerna i en plastpåse under två dygn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden.
  2. Putsa köttet. Lägg det i fryspåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften och knyt. Låt marinera i 1-2 dygn.
  3. Ta upp köttet, torka av det. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Linda in köttet i aluminiumfolie och efterstek, räkna med 45-50 minuter totalt. Låt vila.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg biffrad (beställs)
Marinad
  • 2 1/2 dl porter klass II
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk riven ingefära
  • 2 1/2 dl japansk soja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer