Gratinerad makrilltoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad makrilltoast

Gratinerad makrilltoast är en smakrik liten rätt som passar bra som lättare kvällsmat eller till eftermiddagsteet. Smakkombinationen tomat, makrill, lagrad ost och timjan är mycket lyckad, särskilt på de smörsteka brödskivorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar. Blanda med timjan och vitpeppar.
  3. Smörstek brödskivorna gyllenbruna. Skär makrillen i stavar. Hyvla osten.
  4. Varva bröd, ost, fiskstavar, tomatblandningen och bröd, till 4 dubbla toast (för 4 port). Avsluta med ett lager ost på översta bröden.
  5. Gratinera i 7-8 minuter mitt i ugnen tills de blivit fint gyllenbruna. Garnera med t ex sallad, lök och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • vitpeppar
  • smör (till stekning)
  • 8 skivor vitt formbröd (kantskuret, 8x8 cm)
  • 275 g rökt makrillfilé
  • 200 g grevéost (lagrad)
Lägg till i inköpslistan