Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gratäng med rökt fisk

Snabblagad och enkel fiskgratäng med rökt fisk. Detta recept gör du med rökt makrill, dill, gräslök, äggvita och majonnäs. Servera den läckra gratängen med skivad gurka, tomat och potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och ta av skinn och ben på makrillarna. Lägg filéerna i en lätt smord ugnssäker form. Strö lite svartpeppar över. Hacka dill och gräslök. Strö detta över fisken.
  2. Vispa äggvitan till vitt skum. Rör ner majonnäs. Fördela sufflémassan över fisken. Gratinera i 250°C, 5-10 minuter.
  3. Servera med skivad färsk gurka, tomatklyftor och potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rökta makrillar
  • smör eller margarin
  • svartpeppar
  • 1/2 knippa dill
  • 1 äggvita
  • 3 msk majonnäs
  • gurka
  • tomater
  • 4 port potatismos
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer