Gotländsk saffranspannkaka

Med en gotländsk saffranspannkaka imponerar du på gäster och familj! Den saftiga pannkakan med sötmandel och grötris serveras med fluffigt vispad grädde och din egna favoritsylt.

Gör så här
00:10:00
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stKöpte färdig gröt, två rullar. Minskade sockret ,tog halva mängden, resultatet blev bra. Jättegott och enkelt, med grädde och björnbärs marmelad, skulle egentligen vara bär som finns på Gotland
Keth
Dundergott!
Victoria
Misslyckades i första steget. Blandade ris o vatten, sänkte temperaturen och satte klockan till 10min. Riset brann! 😔 Man bör nu stå vid spisen och ha koll på.
Mitra
Skall inte vara mjöl i en saffranspannkaka.
Lena
Supergott!!!!
Paul
Ett enda ord: Salmbärs sylt! 😊
Silvia
Lagade nyligen mitt livs första saffranspannkaka. Den slog både bästa väninnans o alla jag åt på Gotland i somras :-)! Läs i Anna Bergenstsröms böcker, laga o njut! Valde feta varianten med grädde (mjölken slut) o det var en njutning. Inget mjöl i den inte! Från frysen går också bra, tinas o värms sen i vanlig ugn. Salmbärssylt om du får tag i! Lycka till o njut lika mkt som jag och mina nära o kära!
Helen
Mycket gott,1-2dl russin i smeten,lättvispad grädde och blåbärssylt därtill,ljuvligt gott...
Maj-len
Det blir en stors sats och är jättegott. Brukar ta en bit och värma i mikron på mornarna.
Anna-carin
Jätte gott!!! Ännu godare med den gotlänska sylten som ska var till som är salmbärs sylt.
Kristin