Glöggalternativ | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Glöggalternativ

Det här receptet på glöggalternativ är en typ av sangria som har sitt ursprung i Spanien. En njutbar dryck med spännande smaker av rödvin, druvjuice, apelsin, nejlika, kryddpeppar och pomerans. Trevlig som fördrink eller sällskapsdryck!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,5 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda rött vin, druvjuice och apelsiner skurna i klyftor. Krydda med nejlika, kryddpeppar och pomerans. Lägg i isbitar.
  2. Servera sangrian som i Spanien, i krus, gärna av keramik. Rör om med en träsked och stöt apelsinerna lite med den.

Ingredienser

Portioner: 1,5 l
  • 1 flaska rött vin
  • 5 dl druvjuice
  • 2 apelsiner
  • nejlika
  • kryddpeppar
  • pomerans
  • isbitar
Lägg till i inköpslistan