Glass med apelsin- och honungssås

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glass med apelsin- och honungssås

Gör en ljuvlig apelsin- och honungssås att servera till glass som efterrätt. Såsen gör du av mandel, honung, apelsin och kardemumma. Servera såsen till vaniljglass och gärna med frukt som till exempel kiwi, physalis och kumquats.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Glass med apelsin- och honungssås

Ingredienser

4 portioner
1 dl flagad mandel
1 dl honung
rivet skal av 1 apelsin
1 msk pressad apelsinsaft
1/2 tsk kardemumma
1/2 l vaniljglass
frukt t ex kiwi, physalis och kumquats till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Exotiska fruktstrutar med vanilj och Fruktsmoothie
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kardemummabrylé
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Familjens favoritmüsli
Betyg 2.7 av 5.301 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Havreplättar med banan
Betyg 4 av 5.284 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glace au four med äpplen och kardemumma
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad