Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glass med apelsin- och honungssås

Gör en ljuvlig apelsin- och honungssås att servera till glass som efterrätt. Såsen gör du av mandel, honung, apelsin och kardemumma. Servera såsen till vaniljglass och gärna med frukt som till exempel kiwi, physalis och kumquats.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg mandeln i en kastrull och hetta upp den. Låt mandeln rosta tills den är ljusbrun och rör om hela tiden.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör i honung, apelsinskal, apelsinsaft och kardemumma. Låt såsen svalna.
  3. Skeda upp glassen och häll över såsen. Servera med frukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl flagad mandel
  • 1 dl honung
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 l vaniljglass
  • frukt t ex kiwi, physalis och kumquats till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?