Glass med apelsin- och honungssås

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glass med apelsin- och honungssås

Gör en ljuvlig apelsin- och honungssås att servera till glass som efterrätt. Såsen gör du av mandel, honung, apelsin och kardemumma. Servera såsen till vaniljglass och gärna med frukt som till exempel kiwi, physalis och kumquats.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 dl flagad mandel
1 dl honung
rivet skal av 1 apelsin
1 msk pressad apelsinsaft
1/2 tsk kardemumma
1/2 l vaniljglass
frukt t ex kiwi, physalis och kumquats till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Superenkel daimparfait
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kiwisorbet
    Betyg 2.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasspinnar på kokosvatten
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokospannkakor med exotisk frukt
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad