Gino

Betyg 4.5 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Gino

Gino är en klassisk dessert som skapades i början av 90-talet, där vit choklad rivs över frukt som banan, kiwi och jordgubbar, ugnsgratineras och serveras varm med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

En form med frukt gratinerad med vit choklad och ett fat med gino och lite smält glass.

Ingredienser

4 portioner
2 kiwi (eller 4 små, för 4 port)
20 färska jordgubbar
2 bananer
150 g vit choklad

Till servering

vaniljglass
citronmeliss

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • SMASKENS

    Mikael

  • Lätt att göra och gott. Jag fick ha den inne ugnen längre än 5 min, men det beror kanske på ugn.

    Annika

  • Enkelt och gott

    Christina

  • Kan ha flagad mandel på också

    Anki

  • Gott med päron också :)

    Caroline

  • Gott med mango också!

    Jonas alvar

  • Enkel och god efterrätt.

    Caroline

  • Bra recept och håller med Lena! Blir extra smarrigt om den är inne lite länge

    Petter

  • Brukar göra denna i en större form samt föreslår att man låter den stå på eftervärme - ca 100’ - i 15-20 min så frukten blir mjukare. Supergott!

    Leena

  • Mycket god och enkel att göra

    Helene

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan glass.
Energi1242 KJ / 297 kCal
Fett12 g
Salt0.1 g
Kolhydrater42 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Skumtomtefudge
    Betyg 4.1 av 5.369 personer har röstat
    Receptet har 61 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Libapizza med nutella och popcorn
    Betyg 4.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfri citronkladdkaka
    Betyg 3 av 5.430 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glasstårta tiramisu
    Betyg 3.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad