Gino | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gino

Gino är en suveränt enkel efterrätt som alltid gör succé. Frukterna går utmärkt att variera. Här har vi valt mango, bananer och jordgubbar som gratineras under ett täcke av vit choklad. Servera ginon direkt från ugnen med vaniljglass som får smälta på den varma desserten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Skala och skär mango och bananer i bitar. Dela jordgubbarna i halvor. Riv chokladen grovt.
  3. Fördela frukt och bär i fyra låga portionsformar. Strö över chokladen.
  4. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 minuter eller tills chokladen smält.
  5. Servera genast med glass.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på vaniljglassen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad alternativt byt ut den vita chokladen mot mörk choklad. Välj en laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad till mjölkfri mörk choklad. Byt ut vaniljglassen till en havrebaserad glass alternativt sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 mango
  • 2 bananer
  • 250 g färska jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1741 kJ / 416 kCal