Ghee

Ghee är rent smörfett, alltså klarat smör. Vanligt smör får långsamt smälta på svag värme tills all vätska kokat bort. Ghee har en aromatiskt nötig smak och kan användas precis som matfett till stekning, bakning, fritering eller som pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per msk.
Energi761 KJ / 182 kCal
Fett21 g
Salt0 g
Kolhydrater0.1 g
Protein0.1 g
Kommentarer
10 stTänk på att inte röra om. Du får en bottensats och ett skum på ytan med en klar Ghee i mitten.
Mikael
Funderar på det som blir över, det borde väl mer än perfekt göra brynt bredbart smör. Det krävs naturligtvis lite rapsolja och vatten för att få det bredbart. Är det någon som har ett tips om detta?
Jan
Hur bra som. Håller hela sommaren i kabysstemperatur.
Torsten