Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fyllt bröd med kyckling och fetaost

Recept på festlig rätt med inspiration från medelhavet. Du fyller urgröpt lantbröd med en smakrik kycklingsallad på bland annat kyckling, potatis, vitlök, fetaost och oliver. Skiva upp brödet i tårtbitar och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av ett lock på brödet och gröp ur innanmäte med en sked.
  3. Bryn kycklingbrösten i lite olja i en stekpanna. Baka dem därefter i ugnen i ca 15 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.
  4. Skala den kokta potatisen och stek i pannan.
  5. Skala och tärna gurkan tillsammans med tomaten. Skala och skiva rödlöken. Pressa vitlöksklyftan. Blanda med olivolja och hackad timjan.
  6. Skär kycklingbrösten i bitar. Tärna fetaosten och skiva oliverna. Blanda alla ingredienserna och pressa över citronsaft.
  7. Fyll brödet med kycklingsalladen. Värms hastigt i 200°C ugn. Skiva upp brödet i tårtbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 italienskt, runt lantbröd
  • 4 kycklingbröst
  • 4 kokta potatisar
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippe timjan
  • 100 g fetaost
  • 6 oliver
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan