Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Annas ostcrêpes

Annas ostcrêpes passar utmärkt till lunch eller som matlåda dagen efter du gjort pannkakor. En blandning av cottage cheese, crème fraiche, riven ost och kryddor klickas på pannkakorna. Crêpsen passar fint tillsammans med en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 crêpes portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek tunna pannkakor och fyll med en blandning av cottage cheese, crème fraiche, riven ost, salt och vitpeppar.
  3. Klicka på varje pannkaka, rulla ihop och lägg tätt i en ugnsform. Strö gärna över lite riven ost. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  4. Servera gärna en sallad till, t ex finskuren spetskål, grovrivet äpple och en vinägrett.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria pannkakor, cottage cheese och creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria pannkakor. Uteslut cottage cheese. Byt ut crème fraiche och öka mängden iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 10 crêpes
  • ca 10 pannkakor
  • 1 stor burk cottage cheese naturell (à 500 g)
  • 1 burk crème fraiche (à 2 dl)
  • 2 1/2 dl riven ost
  • 1/3 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • riven ost att strö över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?