Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktsallad med kanel

Utmärkt efterrätt på fruktsallad med kanel att servera till exempel till fest. Marinera frukt som äpple, päron, apelsin, banan och vindruvor i en sockerlag med bland annat citruslikör och kanel. Garnera med limeskal och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och socker till sockerlagen. Låt kallna. Tillsätt citruslikör och kanelstången.
  2. Skölj frukterna. Skala och skär dem i fina bitar. Låt dem marineras i sockerlagen. Garnera med lite limeskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl citruslikör
  • 1 bit kanel
  • blandade frukt (t ex syrligt äpple, päron, apelsin, banan och klase druvor)
  • bär (av olika slag)
  • lime (till garnering)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?