Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Fruktig rostbiffsallad

Fruktig rostbiffsallad är en smakrik sallad med rostbiff, mango, kiwi och två sorters krispig sallad. Servera med en dressing på rödvinsvinäger, röd vinbärsgelé, salt olja och paprikapulver och garnera med pinjenötter eller mandelstrimlor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 1 cm breda strimlor.
  2. Skala mangon med vass kniv. Skär fruktköttet i klyftor in mot kärnan. Skala och skiva kiwifrukterna. Skölj sallaten och låt den rinna av.
  3. Dressing: Blanda vinäger, salt, paprika och gelé. Vispa blandningen slät och klimpfri. Späd med oljan. Smaka av.
  4. Rosta nötter eller mandel gyllengula i en medelvarm stekpanna. Varva frukt och kött i portionsskålar eller lägg upp salladen på en bädd av sallat.
  5. Garnering: Skeda dressingen över och garnera med rostade nötter och mandel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rostbiff i tunna skivor
  • 1 mogen mango
  • 3 kiwi
  • 2 sorters krispig sallad
Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk röd vinbärsgelé
  • 3 msk olja
Garnering
  • 3 msk pinjenötter eller mandelstrimlor
Lägg till i inköpslistan