Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktcappuccino med sabayonskum

Underbar och smakrik dessert finner du i denna fruktcappuccino med sabayonskum. Gör ditt söta, fluffiga skum av socker, vatten och äggulor som blir härligt krämigt av grädde. Lägg upp munsbitar av blandad frukt och toppa med god sabayon och choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm socker, vatten och äggulor under vispning till ca 85°C, vilket är precis före sjudning. Vispa tills krämen kallnat och blivit fluffig. Vispa grädden lätt och vänd ner den.
  2. Skär frukten i bitar. Fyll en kaffekopp till knappt hälften med frukt, slå på sabayonen och riv sedan lite choklad över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 msk socker
  • 2 1/2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • valfri frukt t ex melon, druvor, äpple, päron och/eller mango
  • choklad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?