Frozen yoghurt med vanilj och citron

Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Frozen yoghurt med vanilj och citron

Uppfriskande smaker! Frozen yoghurt är en läskande variant av glass som du enkelt rör ihop utan glassmaskin. Här har yoghurtglassen fått sällskap av smakkombinationen syrlig citron och vanilj.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Frozen yoghurt med vanilj och citron

Ingredienser

6 portioner
5 dl turkisk yoghurt (10%)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice

Till servering

6 glasstrutar
vispad grädde
citronskal

Gör så här

04:00:00
00:15:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Gott och fräscht

    Nathalie

  • Wow så gott! Gjorde på alpros ”kvarg” och blev så gott med citronskalet!

    Alice

  • Jag tänker testa att söta med. Lite agave eller honung istället. Inget florsocker. Använder alpros veganska soyayoghurt. Den som är som typ kvarg.

    Malin

  • Gooott! Använde dock betydligt mindre florsocker. Typ en halv deciliter, då blev det lagom sött enligt min smak

    Susann

  • Tog mindre florsocker och lite mer pressad citron. Otroligt uppfriskande! Och jättegott. Kan tillägga att jag äter inte glass i normala fall.

    Janette

  • Ta mindre florsocker! Kanske kör efter smak, då det blir otroligt sött annars.

    Freja

Testa liknande recept

  • Morotsglass med kanel
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassbomb
    Betyg 3 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukostglass
    Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel yoghurtglass
    Betyg 3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad