Friterade potatisskal med löjromsdipp

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ta tillvara på potatisskalen och gör lite lyxigare tilltugg där de krispiga potatisskalen får sällskap av en fantastiskt god och enkel dipp gjord på smetana, majonnäs och löjrom.

Friterade potatisskal med löjromsdipp

Ingredienser

4 bufféportioner
400 g skal av potatis
1 l kallt vatten
1 msk vinäger
olja (till fritering)

Löjromsdipp

2 dl smetana
50 g majonnäs
50 g löjrom
2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar

Gör så här

00:30:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegoda chips, enkla att göra. Jag använde en tjockbottnad kastrull med ett oljelager på par centimeter. 160-170 grader lät jag oljan bli innan jag lade ner chipsen med en hålslev. Jag körde bara en del av skalen i taget. Mumsigt! Ny favorit!

    Ann-sofie

Testa liknande recept

  • Toast Skagen med hemmagjord majonnäs
    Betyg 2.4 av 5.615 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummertaco
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Taco med revbensspjäll
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummersliders
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Shrimp rolls med brioche
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad