Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

3
0
Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Vad vore sydstatsmaten utan sin friterade kyckling? Hemligheten bakom den krispiga paneringen är en kryddig smet som sedan får lite extra ”crunch” av cornflakes. Servera kycklingen med syrlig grönkålssallad och en rökig BBQ-majonnäs i en nygräddad våffla. Street Food när den är som godast!

Skriv ut
Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

450 g
kycklinglårfilé
2
vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2
citron
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
chilipulver
1 dl
filmjölk
1
ägg

Rökig majjo

2
gula lökar
2 msk
olja
2 msk
rökig bbq-sås
1 1/2 dl
majonnäs

Grönkålssallad

125 g
hackad grönkål
1/2
grönt äpple
1
silverlök
1 msk
äppelcidervinäger
3 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

Panering

2 dl
cornflakes
2 dl
ströbröd
8
våfflor

Till fritering

olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, cornflakes och välj glutenfria våfflor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept