Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Vad vore sydstatsmaten utan sin friterade kyckling? Hemligheten bakom den krispiga paneringen är en kryddig smet som sedan får lite extra ”crunch” av cornflakes. Servera kycklingen med syrlig grönkålssallad och en rökig BBQ-majonnäs i en nygräddad våffla. Street Food när den är som godast!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling: Dela kycklinglårfiléerna i 3 delar. Skala och riv vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen.
  2. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt det stå och dra i minst en timme.
  3. Rökig majjo: Skala och skiva löken tunt. Stek löken i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och brun. Vänd ner BBQ-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall.
  4. Mixa lök och majonnäs tills såsen är slät i en matberedare.
  5. Grönkålssallad: Koka grönkålen ca 1 minut i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola grönkålen kall. Krama ur vattnet ordentligt.
  6. Skär äpplet i klyftor, skär bort kärnhuset och riv klyftorna grovt på rivjärnet.
  7. Skala och finhacka löken.
  8. Blanda vinäger, olja, äpple och lök till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Blanda grönkålen ordentligt med dressingen.
  10. Panering: Blanda cornflakes och ströbröd. Panera kycklingen i cornflakes-ströbrödsblandningen.
  11. Grädda våfflorna enligt anvisningen på förpackningen eller enligt recept.
  12. Fritering: Fritera kycklingbitarna i ca 170˚C varm olja tills innertemperaturen är 72˚C, 4-5 minuter.
  13. Servera kycklingen i våfflorna, toppa med BBQ-majjo och grönkålssallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, cornflakes och välj glutenfria våfflor.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl filmjölk
  • 1 ägg
Rökig majjo
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 2 msk rökig bbq-sås
  • 1 1/2 dl majonnäs
Grönkålssallad
  • 125 g hackad grönkål
  • 1/2 grönt äpple
  • 1 silverlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Panering
  • 2 dl cornflakes
  • 2 dl ströbröd
  • 8 våfflor
Till fritering
  • olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer