Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Vad vore sydstatsmaten utan sin friterade kyckling? Hemligheten bakom den krispiga paneringen är en kryddig smet som sedan får lite extra ”crunch” av cornflakes. Servera kycklingen med syrlig grönkålssallad och en rökig BBQ-majonnäs i en nygräddad våffla. Street Food när den är som godast!

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
450 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 dl filmjölk
1 ägg
Rökig majjo
2 gula lökar
2 msk olja
2 msk rökig bbq-sås
1 1/2 dl majonnäs
Grönkålssallad
125 g hackad grönkål
1/2 grönt äpple
1 silverlök
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
salt
svartpeppar
Panering
2 dl cornflakes
2 dl ströbröd
8 våfflor
Till fritering
olja
Gör så här
00:01:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer