Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Vad vore sydstatsmaten utan sin friterade kyckling? Hemligheten bakom den krispiga paneringen är en kryddig smet som sedan får lite extra ”crunch” av cornflakes. Servera kycklingen med syrlig grönkålssallad och en rökig BBQ-majonnäs i en nygräddad våffla. Street Food när den är som godast!

Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

450 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 dl filmjölk
1 ägg

Rökig majjo

2 gula lökar
2 msk olja
2 msk rökig bbq-sås
1 1/2 dl majonnäs

Grönkålssallad

125 g hackad grönkål
1/2 grönt äpple
1 silverlök
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
salt
svartpeppar

Panering

2 dl cornflakes
2 dl ströbröd
8 våfflor

Till fritering

olja

Gör så här

00:01:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Fried chicken
    Betyg 4.4 av 5.187 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Donuts - grundrecept munkar
    Betyg 4.5 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Donut holes
    Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i bbq-sås
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Förenklade amerikanska pannkakor
    Betyg 4.1 av 5.523 personer har röstat
    Receptet har 54 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad