Frästa morötter med sirap och mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frästa morötter med sirap och mynta

Det här är ett annorlunda sätt att tillaga dina morötter. Du fräser dem i smör och ringlar sedan söt och kladdig sirap över och slutligen hackad mynta. En rolig färgklick och smakfullt tillbehör på middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela morötterna på längden och förväll dem i lättsaltat vatten tills de är nästan mjuka, 5-10 minuter. 
  2. Fräs morötterna i smör tills de fått färg. Ringla över sirap. Smaka av med salt och hackad mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg morötter
  • 1 msk smör att steka i
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 msk färsk, hackad mynta
Lägg till i inköpslistan