Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk äppelomelett

Smakrik och otroligt god omelett på ägg, basilika, äpplen, sherry och kanel. Denna krämiga franska äppelomelett passar utmärkt både till din lunch och som mumsig dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj eller skala och klyfta äpplen. Smält smöret i stekpanna och fräs äpplena tills de är nästan mjuka. Strö över råsocker och kanel och vänd runt så att alla bitar täcks. Häll till sist lite konjak eller sherry i pannan och rör om. Ta upp äpplena och torka ur pannan.
  2. Omelett: Vispa ihop ägg, salt och vatten till omeletterna, bara så att det blir väl blandat. Hetta upp matfettet i stekpannan och häll i smeten. Lyft med en gaffel så att lös smet rinner ner och stelnar. Omeletten ska vara lite krämig på ytan när den är klar.
  3. Servera den som en öppen omelett med de stekta äpplena över eller vik ihop den fylld med äpplen och låt den glida över på ett fat. Några basilikablad ger en fin smakbrytning. God både som lunch eller dessert.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 äpplen (t ex Gala)
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk konjak eller sherry
Omelett
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 4 msk vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 kvistar basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1910 kJ / 456 kCal