Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fräcka kycklingklubbor

Servera saftiga kycklingklubbor med härlig smak i helgen. Låt först kycklingen stekas en stund med kryddor och vitlök innan du brer på en blandning av honung, ingefära och apelsinskal. Ät de fräcka kycklingklubborna till pasta med purjolök och morot.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingklubborna, eller välj färska. Värm oljan och bryn klubborna runt om. Salta och peppra. Pressa över vitlök. Flytta över klubborna till en ugnssäker form.
  2. Ställ in formen mitt i ugnen i 200°C, ca 10 minuter.
  3. Blanda honung, ingefära och rivet apelsinskal. Fördela blandningen över kycklingen. Fortsätt att steka ca 15 minuter. Servera klubborna med pasta blandad med kokt purjolök och morotsstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora kycklingklubbor
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk rivet apelsinskal
Till servering
  • kokt pasta
  • kokt purjolök
  • morotsstrimlor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer