Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med zucchini, ananas & chipotlesalsa

Fläskkarré med zucchini, ananas och chipotlesalsa - en smakfull middagsrätt. Chipotlepaste kokas ihop med buljong till salsan, smaksätt med koriander och krossad ananas. Karré tillsammans med grillad zucchini blir en aptitretande kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd utegrillen. Se till att glöden hinner falna innan köttet läggs på. Det får inte bli för varmt och vi vill inte att det börjar brinna när köttsafterna börjar droppa ner i glöden.
  2. Salsa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Fräs detta på mellanvärme i olivoljan i ca 4 minuter eller tills grönsakerna börjat mjukna.
  3. Häll på vinäger och ananasspad. Smula ner buljongtärningen och tillsätt spiskummin och chipotlepaste. Låt småputtra ett par minuter.
  4. Blanda maizena med lite vatten. Rör ner det i buljongen. Blanda ner den krossade ananasen och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll över i en skål och låt svalna något. Grovhacka koriandern/persiljan och vänd ner i blandningen.
  6. Krydda karréskivorna väl med salt och peppar. Pensla lätt med olivolja och lägg på grillen. Grilla skivorna i 4-5 minuter per sida.
  7. Skär zucchinin längsgående i 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar, pensla med olivolja. Grilla zucchiniskivorna i några minuter per sida.
  8. Lägg upp kött- och zucchiniskivorna på ett uppläggningsfat. Servera salsan i en vacker skål bredvid.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chipotlepasten och buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd vanlig majsstärkelse i stället för maizenaredning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • salt och peppar
  • olivolja till pensling och stekning
  • 2 små zucchini
Salsa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 burk krossad ananas + spad (à ca 430 g)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 krm spiskummin
  • 1 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
  • 1/2 msk maizenaredning
  • salt och peppar
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja
Lägg till i inköpslistan