Fläderblomssill
Mycket mer somrigare än så här blir det inte! Klassisk sill läggs i en underbar lag, gjord på krämig majonnäs och kvarg, kryddad med fläderblomssaft och limejuice. En succé på midsommarbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
10 portioner
2 förp 5-minuters sill (à 420 g)
Lag
2 lime
4 msk konc fläderblomssaft
1 dl majonnäs
1 dl kvarg (10%)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi962 KJ / 230 kCal
Kommentarer
Godaste sillen! Jag undviker oftast sill, men den här får det att vattnas i munnen! Jag använder två burkar Sundbergs inlagda sill istället för 5-minuterssill.
Ulrika
2012-06-21Mycket god och uppskattad av gästerna på Midsommarafton.
Marie-louise
2008-06-21