Fläderblomssill

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
2
Fläderblomssill

Mycket mer somrigare än så här blir det inte! Klassisk sill läggs i en underbar lag, gjord på krämig majonnäs och kvarg, kryddad med fläderblomssaft och limejuice. En succé på midsommarbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Fläderblomssill

Ingredienser

10 portioner
2   förp 5-minuters sill (à 420 g)

Lag

2   lime
4 msk  konc fläderblomssaft
1 dl  majonnäs
1 dl  kvarg (10%)
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Godaste sillen! Jag undviker oftast sill, men den här får det att vattnas i munnen! Jag använder två burkar Sundbergs inlagda sill istället för 5-minuterssill.

Ulrika

2012-06-21

Mycket god och uppskattad av gästerna på Midsommarafton.

Marie-louise

2008-06-21

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal

Testa liknande recept

Honungssill
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk currysill av aubergine
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftsill
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk skärgårdssill av aubergine
Betyg 4.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön currysill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillklämma med mandelpotatis och citronpicklad gurka
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga