Fläderblomssill

Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fläderblomssill

Mycket mer somrigare än så här blir det inte! Klassisk sill läggs i en underbar lag, gjord på krämig majonnäs och kvarg, kryddad med fläderblomssaft och limejuice. En succé på midsommarbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Fläderblomssill

Ingredienser

10 portioner
2 förp 5-minuters sill (à 420 g)

Lag

2 lime
4 msk konc fläderblomssaft
1 dl majonnäs
1 dl kvarg (10%)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Godaste sillen! Jag undviker oftast sill, men den här får det att vattnas i munnen! Jag använder två burkar Sundbergs inlagda sill istället för 5-minuterssill.

Ulrika

2012-06-21

Mycket god och uppskattad av gästerna på Midsommarafton.

Marie-louise

2008-06-21

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal

Testa liknande recept

Honungssill
Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kräftsill
Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vegansk currysill av aubergine
Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegansk skärgårdssill av aubergine
Betyg 4.6 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grön currysill
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citrondrink med fläder och hallon
Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad