Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläderblomssill

Mycket mer somrigare än så här blir det inte! Klassisk sill läggs i en underbar lag, gjord på krämig majonnäs och kvarg, kryddad med fläderblomssaft och limejuice. En succé på midsommarbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i "snygga bitar", lite på snedden.
  2. Lag: Strimla skalet och pressa juicen från limen. Blanda ner flädersaft, majonnäs och kvarg. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda sill och sås. Låt stå minst 1 dygn i kylskåpet före servering.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 förp 5-minuters sill (à 420 g)
Lag
  • 2 lime
  • 4 msk konc fläderblomssaft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 962 kJ / 230 kCal
Läs mer om näringsvärden