Fläderblomssill

7
2
Fläderblomssill

Mycket mer somrigare än så här blir det inte! Klassisk sill läggs i en underbar lag, gjord på krämig majonnäs och kvarg, kryddad med fläderblomssaft och limejuice. En succé på midsommarbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Fläderblomssill

Ingredienser

10 portioner
2 förp 5-minuters sill (à 420 g)

Lag

2 lime
4 msk konc fläderblomssaft
1 dl majonnäs
1 dl kvarg (10%)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ulrika

2012-06-21

Godaste sillen! Jag undviker oftast sill, men den här får det att vattnas i munnen! Jag använder två burkar Sundbergs inlagda sill istället för 5-minuterssill.

Marie-louise

2008-06-21

Mycket god och uppskattad av gästerna på Midsommarafton.

Näringsvärde per portion

Energi 962 KJ / 230 kCal
Läs mer om näringsvärden