Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fjellnäs Passionsfruktsoppa

Ett underbart recept på Fjellnäs Passionsfruktsoppa som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör soppan av bland annat vitt vin, socker, vaniljstång, lime och passionsfrukter. Avnjut den lyxiga soppan med vaniljglass!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vatten, vin och socker i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur innandömet i kastrullen, lägg även med själva stången. Låt lagen koka i 5 minuter.
  2. Finriv limeskalet och pressa juicen. Blanda med lagen.
  3. Låt lagen dra i kylskåpet över natten.
  4. Sila lagen. Dela och gröp ur passionsfrukterna, blanda med lagen. Vispa tills allt är väl blandat.
  5. Servera soppan kall med en klick god vaniljglass.

Tips

Laga den dagen före, den ska helst stå och dra över natten. Servera med vaniljglass eller prova med kvarg eller crème fraiche till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 lime
  • 4 passionsfrukter
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?